In het sprookjesachtige kasteel Val de Targnon (het kasteel van Gert Verhulst) worden de advocaten en medewerkers van Claeys & Engels onthaald voor een teambuilding “weekendje-weg”. De omgeving en het kader zijn prachtig; de teambuilding activiteit uitdagend : een film maken in één dag. Moodmaker voert dit teambuildingconcept per jaar tussen de 30 en 40 keer uit. We zijn dus geroutineerd. Toch blijft het telkens ook voor ons spannend. Ook wij weten immers nog niet op voorhand wat er juist zal gefilmd worden.

We beginnen de dag met een geanimeerde brainstorm en laten de ideeën rijkelijk vloeien. De ideeën krijgen vorm in een verhaal, het scenario. Een scenario dat op zijn beurt meer in detail wordt uitgewerkt in een shotlist. En dan wordt het plots menens. Ieder team gaat, gewapend met een complete cameraset, op pad om zijn verhaal vorm te geven.

Tijdens een dagje film maken is creativiteit een van de sleutelwoorden. Maar er heerst ook enige competitiviteit. Ieder team wil natuurlijk de collega’s verbazen met hun creativiteit en spitsvondigheid.

De avond werd afgesloten met een stijlvol diner waarbij iedereen verkleed was als een filmfiguur.