Teambuildings bestaan in alle maten en vormen. Dikwijls merken we echter dat klanten zoeken naar een teambuilding met een toegevoegde waarde. Een groepsactiviteit die méér is dan louter wat “spelletjes spelen” (wat op zich ook fijn kan zijn natuurlijk). Bedrijven willen collega’s dichter bij elkaar brengen, elkaars sterkten laten ontdekken.

Dikwijls gaat het niet over een volledige training rond groepsdynamica, maar wel over een teambuildingactiviteit waar fun en samenzijn hand in hand gaan met communicatie en het stellen van doelen. En heel dikwijls speelt het budget en de beschikbare tijd ook een doorslaggevende rol.

Moodmaker ontwikkelde daarom enkele fijne teambuildingactiviteiten rond creativiteit, resultaatgericht werken in team en communicatie. Of anders gezegd, binnen deze teambuilding activiteiten kan je niet alles alleen oplossen – er is een team nodig.

Onze team building Water Rocket Challenge is hiervan een mooi voorbeeld. We nemen u mee naar de verovering van de ruimte. Ieder team moet een eigen spaceshuttle maken, een astronaut lanceren (wees gerust, we schieten niet uw collega’s de lucht in) en zorgen voor een veilige terugkeer van de astronaut naar de aarde. Duidelijke doelen dus. De materialen die ter beschikking staan zijn echter niet oneindig. Elk team krijgt een budget om zaken in de shop te kopen. Er moeten dus keuzes worden gemaakt (en dat veronderstelt dus ook bereiken van een consensus onder de teamleden).

Los van het bereiken van de doelen (bouwen van de raket, lanceren van de astronaut en retour van deze astronaut) is er ook een competitief aspect. Welke raket gaat de hoogste, de snelste,… De spectaculaire lancering laat ook niemand onberoerd. Want samen plezier maken is natuurlijk ook een onderdeel van een goede teambuilding.

Tot slot zorgen we ervoor dat deze groepsactiviteit zowel 100% mobiel is (we nemen alle materialen gewoon mee naar de locatie van uw voorkeur – misschien zelfs uw eigen bedrijfsgebouwen) én budgetvriendelijk.

 

Neem ook eens een kijkje naar deze teambuilding activiteiten met toegevoegde waarde :

 

Painting Arts

The Communication Game

Make a Film in One Day