Highland Games

  • Teamfactor 85% 85%
  • Creativiteit 35% 35%
  • Fysiek 75% 75%

Duurtijd 2 – 4 uur    Deelnemers 14 – 250 personen    Locatie 100% mobiel

De oorsprong van de Highland Games ligt in Schotland. Deze volksspelen mogen dan al een eeuwenoude traditie zijn, ook nu nog staan ze symbool voor actief vermaak met hoog amusementsgehalte. Het is zowel heerlijk om er aan deel te nemen, als fascinerend om naar te kijken.

Tijdens een actief middagprogramma waarin verschillende teams allerlei activiteiten aan den lijve ondervinden, strijden de “clans” om méér dan de eer alleen. Het terrein wordt in het Schotse thema gedecoreerd en uiteraard ontbreekt de doedelzakspeler niet! Gestoken in kilts nemen de teams het als heldhaftige strijders tegen elkaar op.

De Highland Games zijn uitstekend geschikt als teamevent of als Family Day. Deze activiteit gaat rond teambuilding, communicatie en vooral fun! Het competitieve spelelement zorgt dan weer voor een sterk groepsgevoel.
Natuurlijk is Teambuilding Highland Games geschikt voor iedereen. De aard van de activiteiten is zo dat ook minder sportieve mensen een gezellig en ontspannen groepsgevoel beleven. De optionele finale schapendrijven maakt het ontspannen groepsgevoel des te groter.

Tijdens dit dynamische bedrijfsuitje smeed je banden die verder gaan dan even samen “een pint” pakken of wat “socializen”. En iedereen weet dat een hecht en goed functionerend team een must is voor elke organisatie.

Veelgestelde Vragen

Met hoeveel personen kunnen we deelnemen?

De teambuilding Highland Games is mogelijk voor groepen van 14 tot 250 personen. Zijn jullie met meer / minder? Vul het formulier hiernaast even in, we werken graag een creatieve oplossing uit.

Kan iedereen deelnemen?

Ja hoor! Dat is namelijk de bedoeling van een teambuilding!

Moodmaker voert de Highland Games al uit sinds 2005. We brengen een corporate vorm van de Highland Games en zorgen dat iedereen kan genieten van een ontspannen groepsgevoel. Je hoeft dus geen superman of supervrouw te zijn om deel te kunnen nemen aan deze teambuilding en iedereen kan deelnemen in functie van zijn/haar eigen vermogen. De Highland Games zijn dus haalbaar voor vrijwel iedereen. Traditionele disciplines worden afgewisseld met ludieke activiteiten en opdrachten gericht op onderlinge communicatie.

Wij raden het af om mee te doen als je zwanger bent.

Hou er rekening mee dat de Highland Games doorgaan op… een highland. Zeg maar een tuin, grasveld of weide.

Wat als het regent?

Ook als het regent of bij lage temperaturen gaan de Highland Games gewoon door.

Een outdoor teambuilding is natuurlijk fijn als het zonnetje schijnt. Maar regen hoeft echter geen spelbreker te zijn.

We kunnen optioneel zorgen voor tentjes (3x3m). Deze tenten zijn niet enkel nuttig bij regen; bij zonnig weer voorzien ze ook schaduw voor de deelnemers.

Verwittig in in ieder geval de deelnemers dat het gaat over een buitenactiviteit. Goede schoenen en aangepaste kledij zijn aan te raden.

In uiterste nood kunnen we kijken naar een alternatieve indoor teambuilding.

Kan deze teambuilding ook indoor?

We kunnen veel, maar de Highland Games organiseren we toch het liefst outdoor, op een grasveld. Heb je toch liever een indoor programma? Dan stellen we graag de Chain Reaction en de Virtual Bomb voor.

Waar kunnen jullie de Highland Games organiseren?

Onze Highland Games zijn 100% mobiel – we hebben ze al in het hele land georganiseerd. We nemen onze materialen gewoon mee naar de locatie / regio van uw voorkeur! Natuurlijk moeten we beschikken over een… highland, zeg maar een grote tuin of grasveld.

Dit grasveld moet effen (horizontaal) zijn, zonder putten (niemand slaat graag zijn voeten om) en bereikbaar met een bestelwagen. Voor ieders comfort is kort gemaaid gras beter. Er zal geen schade aangericht worden aan het grasveld door onze Highland Games.

Reken op een ruim grasveld. De benodigde oppervlakte is volgens het aantal deelnemers. Reken op 1.000m² of meer voor een groep tot 40 deelnemers. Voor groepen van 100 deelnemers, hebben we graag een grasveld van 2.500m² of meer.

We voeren onze teambuilding Highland Games niet uit op het strand of op stenen.

Zijn jullie op zoek naar een goede locatie in jullie buurt, neem dan eens een kijkje naar de locaties waar we geregeld mee samenwerken. Maar natuurlijk kunnen we ook terecht bij andere eventlocaties. Een goede plek om te zoeken is www.dnls.be.

Hoe lang duren de Highland Games?

De Games vormen het kader voor een ludieke activiteit van ongeveer 2,5 uur.

Kies je voor de finale Schapendrijven (optioneel), reken dan op een extra 45 minuten.

Desgewenst kunnen we de Highland Games uitbreiden met een andere activiteit om zo een volledige dag teambuilding te hebben. Zo worden de Highland Games dikwijls aangevuld met een indoor teambuilding zoals Chain Reaction of VR Bomontmanteling.

Wij rekenen ongeveer 1,5 uur tijd voor de opbouw en evenveel tijd voor de afbouw. We zullen een goede 2 uur op voorhand aankomen om zo alle materialen netjes klaar te leggen. Anderhalf uur na de teambuilding zijn we opgeruimd en is het veld terug vrij.

Voorzien jullie een kilts? Is er een doedelzakspeler?

Natuurlijk! Bij Highland Games horen kilts. Wij voorzien voor elke deelnemer een kilt tijdens onze Games!

Ook onze bagpipe player is aanwezig en maakt de juiste sfeer! Jullie zullen gegarandeerd onder de indruk zijn!

Hoeveel teams maken we?

We richten naar groepen van 12 tot max 14 personen. Met ons draaischema kunnen we werken met 2, 4, 6, 8, 12, 16 of 18 groepen. Laat Moodmaker u adviseren over het juiste aantal groepen.

Voor de teamverdeling zijn er een aantal mogelijkheden :

  • Wij voorzien een glaasje whisky met onderaan een nummertje. Zo worden de teams ad random onderverdeeld.
  • Jullie mogen de teams op voorhand indelen (wij roepen de teamverdeling wel om).
  • Jullie kunnen de deelnemers vrij laten kiezen.
  • Per team wordt er ook een clanleider/teamkapitein aangeduid. Deze namen geef je ook op voorhand door.

Vraag meer info over de Highland Games.

  • Contactgegevens

Bedankt voor het organiseren van onze Highland Games, het was een geweldig teambuilding event en hebben genoten van het begin tot het einde!

 

Er is gelachen, gezwoegd, nagedacht en we hebben toch ook wat moeten zweten… De BBQ achteraf was ook zeer geslaagd, dus om het even kort samen te vatten: één van de betere events dat we al gehad hebben en zeker voor herhaling vatbaar!

Anja - Simac

Jullie zijn echt top entertainers!
De organisatie van de teambuilding Highland Games was top! Ondanks het minder goede weer hebben we ons fantastisch goed geamuseerd.

Dankjewel en tot de volgende!

Nancy - Ordina

Beleef de Highland Games als Family Day

We dompelen de Family Day van jouw bedrijf volledig onder in de sfeer van de Schotse Highland Games.

Deze dag staat helemaal in het teken van uw werknemers die samen met hun gezin genieten van deze Schotse Familiedag!

Bij Highland Games denkt iedereen aan doedelzakspelers, schotse kilts, schapendrijven, whiskey en uiteraard de uitdagende Games zelf…. Al deze typische activiteiten kunnen jullie volop beleven.