Is samenwerking een natuurlijke menselijke manier van werken?

Is samenwerking een natuurlijke menselijke manier van werken? Dit is waarschijnlijk de meest significante vraag die we hebben gesteld sinds Moodmaker is begonnen met het ontwikkele... Lees meer

Is samenwerking een natuurlijke menselijke manier van werken?

“Is samenwerking een natuurlijke menselijke manier van werken?”

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste vraag die we hebben gesteld sinds Moodmaker begon met het ontwikkelen van collaboratieve teambuilding evenementen (zie ook : Teambuilding : competitief vs collaboratief).

Het is een vraag die we aan het begin van elk teambuilding evenement stellen. En elke keer steken de meeste deelnemers hun hand in overeenstemming op. Enige sociale druk en scherpe blikken van collega’s en managers zullen dit resultaat zeker beïnvloeden.

Maar werken we echt zo goed samen als we denken? Of slaat de balans tussen samenwerking versus competitie toch door?

Uit jarenlange ervaring met het begeleiden van collaboratieve teambuildingactiviteiten blijkt duidelijk dat teams hun vermogen tot samenwerken overschatten en dat het competitieve aspect tussen teams naar voren komt.

 

Human predictable behaviour

Dit is (helaas) een natuurlijke neiging, zowel in het echte leven als tijdens een teambuilding evenement. Managers werken hard om ervoor te zorgen dat ze binnen hun bedrijf geen silo’s creëren. Silo’s die een wij versus zij mentaliteit creëren of de communicatie op enigerlei wijze belemmeren.

Een teambuilding helpt managers bij het overbrengen van deze boodschap. Want je kunt mensen iets vertellen of iets laten zien. Maar het dringt pas echt door als ze het ervaren!

Dat is precies waarom onze teambuildings zo efficiënt zijn – ze laten de deelnemers ervaren hoe efficiënt samenwerken de teamprestaties en de werksfeer beïnvloedt.

Meer lezen

Wellicht vind je deze artikels ook interessant:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

    Inschrijven