- Communicatie aanscherpen, Just for Fun -

Virtual Reality – The Bomb

Icoon duurtijd

1 - 2 uur

Icoon deelnemers

10 - 100

The Virual Bomb is een teamactiviteit waarbij samenwerking een absolute must is om het spel tot een goed einde te brengen. Net als in het echte leven kun je niet alles alleen oplossen: je hebt een team nodig en zult zowel hulp moeten vragen als aanbieden.

Eén van de deelnemers zit gevangen in een virtuele kamer en kan een tikkende tijdbom zien. Hij of zij moet de ingewikkelde bom trachten te beschrijven aan de ‘bomexperten’, die over een handleiding beschikken om de verschillende raadsels en puzzels die zich in de bom bevinden, te decoderen.

De tijd tikt … Houd het hoofd koel, want de bom moet tijdig ontmanteld worden! Deze teambuilding vraagt een heel efficiënte communicatie en een hechte samenwerking om alles tot een goed einde te brengen.

Waarom kiezen voor The Virtual Bomb als teambuilding?

The Virtual Bomb is ideaal voor bedrijven die graag in aanraking komen met nieuwe technologieën. Met de virtual reality brillen waan je je in een compleet nieuwe wereld die enorm tot de verbeelding spreekt.

Deze activiteit is opgebouwd rond het principe van gedeelde informatie: de persoon met de VR-bril heeft één deel van de informatie, de overige teamleden het andere deel. Om succesvol te zijn is een goede communicatie dan essentieel. Uiteraard wordt de bril daarna doorgegeven en krijgt iedereen de gelegenheid om kennis te maken met VR!

Wist je dat...

The Virtual Bomb is een van de eerste VR-games die specifiek ontwikkeld werden als teambuilding. Eenmaal je de werkwijze van de bril en de controllers onder de knie hebt, is het bijzonder verslavend om zo veel mogelijk bommen onschadelijk te maken en de lat steeds hoger te leggen!

Een teambuilding met VR is ook ideaal als de beschikbare opbouwtijd vrij kort is of de ruimte in de zaal beperkt. Deze activiteit kan immers snel opgestart worden, wat in bepaalde situaties een interessante troef is.

Wil jij scoren bij je collega’s? Contacteer ons meteen!

Close popup | Moodmaker

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

    Inschrijven