Stepstone : Een teambuilding is méér dan fun alleen

Wat maakt een goede teambuilding? Stepstone kwam bij Moodmaker op bezoek en interviewde zaakvoerder Yves Sandyck : ... Lees meer

Stepstone : Een teambuilding is méér dan fun alleen

Een activiteit die je uitdaagt tot het vinden van kansen in een snel veranderende omgeving. Een business simulatie die je team inzichten oplevert over wat je kan doen om de prestaties op de werkvloer te verbeteren. Een belevenis die je laat ervaren hoe je silo’s kan doorbreken. Wie een teambuilding boekt bij Moodmaker kan méér verwachten. Zaakvoerder Yves Sandyck legt de lat graag wat hoger om teambuilding activiteiten tegelijkertijd fun en relevant te maken.

Eerst en vooral: wat is het nut van een goeie teambuilding?

Yves: “Wij geloven dat elk individu, elk team of departement en zelfs hele bedrijven een betere versie van zichzelf kunnen worden. Absoluut noodzakelijk om je professionele leven meer te zien dan gewoon werk. We doen dit door het combineren van business skills met fun. Onze baseline is dan ook ‘To unlock higher levels of teamwork while also having fun’. Met een teambuilding zetten we iets in beweging, brengen we een boodschap over. De sleutel? Die zit in de herhaling. Je krijgt ook geen sixpack als je één keer gaat fitnessen.”

 

Hoe pakt Moodmaker dat aan: zo’n boodschap brengen?

Yves: “Je kan mensen iets vertellen, je kunt het ze laten zien, maar het gaat pas echt leven als je het ze kunt laten beleven! Dat is precies waarom onze teambuilding activiteiten ook zo’n krachtige tool zijn! Daarvoor hebben we bij Moodmaker drie formules.”

“Wie puur plezier wil, kiest de Just For Fun-formule. Denk aan onze Zeepkistenrace Grand Prix of Snap The Moment. Zo’n teambuilding is plezant, creatief, in groep … Exact wat je zoekt in een ontspannen teambuilding.”

“Wil je méér dan entertainment alleen? Dan kies je een van onze Message Creators. Deze teambuildings vertrekken vanuit een corporate uitdaging zoals communicatie verbeteren, creativiteit stimuleren, het doorbreken van silo’s of collega’s laten openstaan voor change.”

“Bij onze Idea Shakers zoeken we naar balans tussen samenwerking en competitie. Een andere term zijn ‘business games’, ‘serious games’ of ‘game based learning’. We geven een team een complexe taak of challenge en meten nadien hoe de groep de activiteit heeft opgelost. Before Mars is zo’n training voor managers die orde in de chaos moeten scheppen. Bij de opdracht moeten ze onderhandelen en strategieën bedenken.”

“Met onze verschillende formules werken we bij Moodmaker op maat van elk team. We onderzoeken of er ruimte is om het leuke te koppelen aan iets relevants: een doelstelling van het bedrijf of de organisatie.”

 

Wat geeft jou het meest voldoening bij Moodmaker?

Yves: “Tijdens een teambuilding worden veel mensen een betere versie van zichzelf. En zo groeien ze ook als groep! Natuurlijk wil ik dat de teams een leuke dag hebben. Maar als je de fun kan combineren met aspecten als samenwerking, communicatie, competitie … Dan til je je teambuilding naar een hoger, relevanter niveau. Dan maak je ‘connectie’.”

“Zelf vind ik het ook een uitdaging om te blijven vernieuwen in ons aanbod. Met Moodmaker benaderen we bestaande klanten met nieuwe invalshoeken. Zo’n nieuwe activiteit op punt zetten? Daar gaan jaren over. Het is zoeken naar de goede balans. Merken dat je met een nieuwe formule het verschil kan maken in een team: daar doen we het voor!”

 

Artikel verschenen in Stepstone : https://www.stepstone.be/carriere-tips/een-teambuilding-meer-dan-fun-alleen/

Meer lezen

Wellicht vind je deze artikels ook interessant:

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

    Inschrijven